У Краматорську в будинок, оновлений після обстрілу, заселяються жителі

У відремонтований будинок, в який під час обстрілу Краматорська у 2014 році влучив снаряд, почали вселятися жителі. Нагадаємо, ремонтували двоповерхівку понад 6 років. Люди весь цей час вимушені були винаймати житло за свої гроші. Тричі мінялися підрядники.

Жителька відремонтованої двоповерхівки Надія Долгопята розповіла "Суспільному", що під час обстрілу Краматорська, 16 червня 2014 року, один зі снарядів бойовиків влучив у будинок.

"Снаряд влучив в дах і там зруйнувалися на другому поверсі квартири, які були не призначені для житла вже. Люди відразу повиїжджали з квартир", — згадує Надія.

Аби повернутися додому, жителям будинку, що на вулиці Куїнджі-16, довелося чекати шість з половиною років. Саме на стільки затягнувся ремонт.

Квартира Надії — на першому поверсі. Ключі від неї отримала у грудні 2020 року.

"Подобаються нам в ремонті двері нові, лутки нові. Це добре, звичайно. Підлогу ми своїм коштом постелили. Вона була ось така, як на балконі, тут, залита бетоном. Було холодно ходити. Двері старі наші, але нам їх пошкодили", — каже Надія.

За словами Надії, попереду фарбування стін, оздоблення ванної та туалетної кімнати. Ще на 2 кімнати купили лінолеум. Все роблять за власні гроші.

"Аби заселитися у квартиру та жити — залишилося одне єдине — це провести газ, поставити колонку і можна заходити, і жити. І далі робити ремонт потихеньку. На сьогодні, в міськгазі сказали, що чекають команду, будинок їм не зданий", — пояснює Надія.

Наразі роботи завершені. Як повідомив Суспільному заступник начальника Управління капітального будівництва Краматорської міськради Саїд Османов, питання підключення газу, до проєкту відновлення цього будинку — не входило.

"З нашого боку все завершено. Мало того, провели збори, мешканцям по акту будинок зданий. Газом ми не займалися, бо ми не демонтували газове обладнання. Це вже мешканці укладають договори індивідуально, у них там є ініціативні люди. Не всі мешканці були, коли здавали будинок", — каже Саїд Османов.

Наразі у цей будинок вселилися 2 родини. Є й ті, що досі не отримали ключі.

ku2

Нагадаємо, гроші на ремонт цієї двоповерхівки міська влада виділяла двічі. У 2015 році на ремонт пішло 2 мільйони гривень. За ці гроші зробили дах та стяжку. З березня 2019, на термомодернізацію та внутрішній ремонт, витратили ще 5 мільйонів гривень.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.