Окупанти перетворили Оскільське водосховище на пустелю

Як було та як стало.

Російські окупанти зруйнували гідровузол на Оскільському водосховищі й це призвело до того, що вся вода пішла спочатку у річку Оскіл, а потім до Сіверського Донця. Запаси води знищені, - повідомляє "Деловой Славянск".

Будівлі та обладнання на греблі окупанти руйнували авіацією, артилерією та танками. А тепер знімають біля знищених споруд пропагандистські сюжети.

Водосховище наразі нагадує, практично пустелю, де є окремі озерця, які скоріш за все, коли почнеться спека просто висохнуть. Вода є тільки по старому річищу річки Оскіл.

Ось так виглядав гідровузол на водосховище до російської агресії.

002

Ось так він виглядає зараз.

003

Ось такий вигляд мало водосховище, у локації с. Яцьківка, до війни.

004

Наразі воно виглядає ось так.

005

Оскільське водосховище недалеко від Борової до війни.

006

Тепер це виглядає ось так.

007

osk1

osk2

Трохи історії

Будівництво водосховища почалося у 1957 році на річці Оскіл. 6 грудня 1957 року було завершено будівництво греблі водосховища за 10 км від місця, де річка впадає у Сіверський Донець. Наповнення водойми почалося навесні 1958 року. Вважається що воно було наповнено приблизно за рік. Але як розповідали місцеві мешканці похилого віку, наповнювалося воно приблизно три роки. Довжина водойми понад 80 км. Вода у водосховище накопичуються не лише за рахунок річки Оскіл, а й за рахунок води від снігу, який танув навесні.

Оскільське водосховище було побудоване для того, щоб підтримувати рівень у каналі Сіверський Донець — Донбас, особливо влітку. Своєї води у річці у літній період для забезпечення Донеччини зазвичай не вистачало. Нестачу води у Донці компенсувало Оскільське водосховище. Тепер компенсувати буде нічим.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.