Чому важливо кинути курити — поради від спеціалістів

Як куріння впливає на організм людини і чому важливо позбутися цієї згубної звички. Якщо ви досі не можете кинути палити, прочитайте наші поради і вони обов’язково допоможуть вам вбити цю шкідливу звичку, поки вона не вбила вас.

Вплив сигарет на людський організм вчені почали досліджувати давно і результати таких досліджень дуже невтішні. Куріння негативно впливає на всі органи людини і навіть може мати летальні наслідки. 

Як куріння впливає на людський організм

Сучасні люди мають багато шкідливих звичок. До них належать неправильне харчування, нарко- та алкозалежність, куріння, гральні автомати, які можуть викликати ігрову залежність тощо. І якщо останні безпосередньої шкоди людському організму не приносять, то куріння може призвести навіть до летальних випадків.

За рік у легенях курця осідає близько кілограма токсичних смол. Ці шкідливі речовини зменшують обсяг та еластичність легень, збільшуючи тим самим ризик розвитку онкології.

Крім цього, дим від сигарети завдає шкоди оточуючим. Пасивні курці страждають сильніше, адже, вдихають сигаретний дим не через фільтр. А найгірше те, що куріння викликає залежність і людям доводиться бути заручниками цієї потреби. Вони витрачають свій час та гроші на те, що може їх вбити. 

Дієві поради, які допоможуть раз та назавжди попрощатися з курінням

Способів подолання шкідливої ​​звички безліч, проте, не всі вони дійсно допомагають. Ось прості та корисні поради, які точно змусять кинути палити навіть найбільш запеклих курців:

  1. Щотижня підраховуйте скільки грошей ви витрачаєте на сигарети. А наприкінці місяця уявіть, куди б ви могли ці кошти витратити, якби не палили.
  2. Як тільки ви приймете рішення кидати палити, відразу намітьте конкретну дату. Не відхиляйтесь від неї ні при яких обставинах. 
  3. Кидати палити можна відразу або поступово. Якщо ви постійно відчуваєте різко потребу у нікотині, краще відмовляйтесь від сигарет раз і назавжди. У іншому випадку можете просто щодня зменшувати кількість випалених цигарок.
  4. Ніколи не купуйте сигарети з запасом. Кожну наступну пачку купуйте лише після того, як випалите останню сигарету з попередньої.
  5. При першому потязі до сигарет, не паліть відразу. Зачекайте кілька хвилин, а тим часом подумайте про щось хороше та приємне.
  6. Приберіть з кімнати все, що може нагадувати вам про куріння. 

sig2

Щоразу, коли вас буде тягнути запалити чергову цигарку, краще займайтесь легкими фізичними вправами, відвідайте театри, кіно, музеї. А щоб процедура відмови від паління пройшла швидше та цікавіше, знайдіть собі партнера, з яким ви разом будете боротися з цією шкідливою звичкою.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.