Сирський: «Якщо росіяни рушать знову, Харків стане для них фатальним містом»

Наразі триває підготовка потужних ліній оборони на майже всіх загрозливих напрямках.

Якщо росіяни рушать знову, Харків стане для них фатальним містом. Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю агентству "Укрінформ", відповідаючи на запитання, наскільки реальною є загроза російського наступу на Харків.

"Ми не можемо ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, тому вживаємо всіх заходів для адекватного реагування на таку ймовірність. На сьогодні проводимо великий комплекс робіт із фортифікаційного обладнання територій і позицій, встановлюємо комплексну систему загороджень, проводимо планування застосування наших військ у разі таких дій. Ми вже маємо досвід бойових дій у Харківській області, нам вдалося «прорахувати» противника та звільнити значну частину Харківщини. Саме тоді відбувся масштабний обвал російського фронту. Якщо росіяни рушать туди знову, Харків стане для них фатальним містом", - зазначив Сирський.

"Але, звісно, кожна військова операція по-своєму унікальна, і просто скористатися її умовною калькою у наступній ситуації на фронті не вдасться за жодних умов. Сучасна війна – це математична задача із сотнями змінних, в якій кожен складник може мати вирішальне значення", - додав він.

Сирський підкреслив, що "наразі триває підготовка потужних ліній оборони на майже всіх загрозливих напрямках. Для керівництва держави і Збройних сил, для місцевих адміністрацій тощо зведення фортифікаційних ліній і споруд тепер є одним з пріоритетів".

Джерело: "ОстроВ"

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.