Японська кухня вже давно стала трендом у багатьох країнах світу, Україна не є винятком у цьому списку. Завдяки своєму вишуканому смаку, естетичній подачі й безпосередній користі для здоров'я, страва японської кухні з кожним днем привертають до себе увагу мільйонів потенційних замовників.
Які ж саме корисні властивості мають закуски та перші страви із зазначеної країни, розберемо далі.
ТОП 7 корисних властивостей японської кухні
-
Омега-3 жирні кислоти
Більшість смаколиків складаються з риби та морепродуктів. Практично 80% японських страв містить у своєму складі:
- лосось;
- макрель;
- сардину чи інші види риби.
Всі вони є джерелом Омега-3 жирних кислот. Систематичне вживання їжі, збагаченої такими мікроелементами, суттєво знижує рівень цукру у крові, позитивно впливає на роботу судинно-серцевої системи, мінімізує рівень холестерину.
Крім цього Омега 3 позитивно впливає на роботу мозку, зокрема поліпшує пам’ять.
2. Пам'ятаючи про фігуру
Японські страви, які можна замовити на https://sumi.sushi-master.ua/, є одними з найдієтичніших у світі. Суші, сашімі, місо-супи чи салати з водоростей — все ці смаколики мають мінімальну калорійність.
Завдяки цьому японська кухня є оптимальним рішенням для всіх, хто слідкує за своєю вагою чи прагне скинути декілька кілограмів.
Найголовніше, що мінімальна калорійність не заважає стравам з Японії бути дуже смачними.
3. Збагачення організму клітковиною
Закуски та перші страви японської кухні досить часто доповнюються овочами, водоростями, грибами чи бобовими. Всі ці продукти збагачені клітковиною. Саме вона потрібна людині для:
- коректного функціонування шлунково-кишкового тракту;
- нормалізації процесу травлення;
- підтримки нормальної мікрофлори в організмі;
- профілактики закрепів та проблем з кишківником.
Завдяки клітковині у людей формується відчуття ситості. Це досить важливо, адже допомагає контролювати апетит та уникнути потенційного переїдання.
4. Збагачення організму вітамінами групи B, магнієм та селену
Страви японської кухні насичені продуктами, які є джерелом вітамінів групи B та корисних мінералів. Зокрема це стосується рису, грибів, морепродуктів. Водорості та риба збагачені селеном, а бобові, які часто додають до японських страв, збагачені магнієм.
Цей природний антиоксидант позитивно впливає на якість сну, зменшує рівень стресу та дозволяє захистити організм від м'язового перенапруження.
5. Мінімальна кількість жирів
Страви японської кухні, як домашні, так і ресторанні, готується практично без олії. Адже замість смаження у фритюрі обирають інші способи термічної обробки. Саме тому ці закуски мінімально насичені природними жирами. Це оптимальний варіант для всіх, хто дбає про стан шкіри та серця.
Це не заважає стравам японської кухні смакувати вишукано! Можна насолоджуватися їжею та не турбуватися про зайві калорії.
6. Користь соусів
Соуси, які використовуються для доповнення смаку різних страв японської кухні, збагачені пробіотиками, ферментами та природними антиоксидантами. Це додає стравам смак, а також несе велику користь для організму.
Паста місо є ферментованим продуктом, багатим на пробіотики. Соєві соуси містять антиоксиданти. Регулярне вживання цих продуктів дає наступні переваги:
- покращення стану шкіри;
- зміцнення імунітету;
- підтримку кишкової мікрофлори;
- захист від окисного стресу.
7. Усвідомлене споживання та естетика
Японська кухня це не лише вишуканий смак та користь для здоров'я. Це ще певна філософія та унікальність. Естетична подача страв заохочує усвідомлено їх споживати, повільніше, насолоджуючись кожним шматочком та запахом. Ось так, жодного переїдання, лише позитивні емоції від процесу.
Чому слід спробувати
Кухня Японії є гармонійним поєднанням смаку, користі та естетичного вигляду. Ці страви є оптимальним вибором для всіх прихильників здорового образу життя та вишуканості. Їх можна замовити в багатьох сучасних ресторанах, в тому числі в Україні.
Скуштувати роли з лососем, чи насолодитися смаком салату з тропічними водоростями, кожен може знайти серед японської кухні щось корисне та унікальне для себе.
Статистика в Україні
Згідно з інформацією з відкритих джерел серед українців лідером замовлень у категорії “японська кухня” є суші. Найбільше замовлень цієї закуски припадає на великі міста, у тому числі на Київ, Одесу, Харків та Львів. Люди замовляють собі страви з доставленням на зазначену адресу.