У Туреччині з готелів планують прибрати систему «все включено»

У Туреччині стурбовані масштабами харчових відходів.

Уряд Туреччини планує обмежити харчові відходи в готелях і ресторанах, запровадивши нові правила для "шведського столу" і "серпме" (сніданки з крихітних тарілок). Президентська рада з політики в галузі сільського господарства і продовольства збирається найближчим часом подати відповідний законопроєкт до парламенту, пише Sabah.

Зазначається, що систему "все включено" (all inclusive) у турецьких готелях пропонують замінити на "а-ля карт". Це формат, у рамках якого гості обиратимуть і замовлятимуть тільки те, що з'їдять.

За даними Фонду запобігання марнотратству (TİSVA), у Туреччині щорічно втрачається близько 23 млн тонн продуктів, а 35% овочів і фруктів не доходять до столу. Саме тому уряд хоче знизити масштаби харчових відходів.

У виданні підкреслили, що особливу увагу приділять хлібу. Журналісти зазначили, що щорічно в Туреччині викидають близько 4,38 млрд буханок.

Також уряд Туреччини планує заборонити викидати їжу на вулицю для безпритульних тварин, оскільки це забруднює міста і поширює бактерії. Замість цього залишки їжі пропонують централізовано передавати в притулки.

Крім того, ресторанам пропонують заборонити змушувати клієнтів замовляти страви строго на кожну людину. Наприклад, троє відвідувачів зможуть взяти сніданок тільки на двох.

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.