Ізраїль зазнав масованої атаки

ХАМАС заявив про запуск 5000 ракет.

Вранці у суботу Ізраїль зазнав масованої ракетної атаки з боку сектора Газа. Про це повідомила прес-служба Армії оборони Ізраїлю 7 жовтня.

Сирени повітряної тривоги спрацювали у багатьох населених пунктах у південних та центральних районах Ізраїлю, включаючи Тель-Авів та Єрусалим.

"За останні півгодини з сектора Газа запускалися ракети по ізраїльськії території. Жителям південних і центральних районів Ізраїлю настійно рекомендується перебувати в захищених місцях і дотримуватися вказівок Командування тилу", – йдеться в повідомленні.

ВІДЕО

За даними військових, бойовики палестинского руху ХАМАС проникли на ізраїльську територію у низці місць.

hamas3

Глава ізраїльського Міноборони Йоав Галант дав вказівку провести набір резервістів. А офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху заявив про зустріч з вищими посадовими особами служби безпеки в найближчі години.

ВІДЕО

Місцеві ЗМІ повідомили про загибель 70-річної жінки поблизу міста Ашдод внаслідок ракетного обстрілу з боку сектору Газа. Її було тяжко поранено внаслідок влучення ракети по будинку. Медики не змогли врятувати жінку.

***

Палестинці запустили 5000 ракет по території Ізраїля. Про це заявив ватажок "Бригад Ізадіна аль-Касама" – військового крила руху ХАМАС – Мухаммад Дейф, повідомляє сайт NEWSru.co.il.

hamas2

"Ворог осквернив Аль-Аксу і наважився атакувати Храм Пророка. Поселенці бешкетують і грабують, окупаційний режим порушив свободи і права ув'язнених. Ми оголошуємо про початок операції Буря Аль-Акси", – заявив Дейф.

За його словами, вранці 7 жовтня по території Ізраїлю було випущено 5000 ракет. Дейф звернувся не тільки до бойовиків у Газі, але також до всіх арабських народів, закликавши їх "штурмувати кордони".

ВІДЕО

Особливе звернення пролунало на адресу "сил опору" у Лівані, Іраку, Сирії та Ємені.

"Сьогодні кожен, хто має гвинтівку, повинен її дістати, бо час настав", – заявив він.

У соцмережах публікують кадри, на яких вбиті мирні громадяни і палаюча ізраїльська військова техніка.

 

 

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.