Як обрати гуму для дитячого майданчика

Як обрати гуму для дитячого майданчика

Звичайно, головна вимога до будь-якого елемента дитячих майданчиків – це безпека дітей. Саме тому гумова плитка займає перше місце серед напільного покриття для ігрового простору малечі.

Хтось у цілях економії використовує натуральні покриття, наприклад, гравій, пісок чи засіюють газонною травою. При падінні на щебінь або гравій травм не уникнути, трава можлива тільки для приватної території, в іншому випадку її затопчуть за пару днів. А пісок забивається у взуття, розлітається при вітрі, потрапляє в очі та волосся, швидко засмічує усе навколо.

Переваги гумового покриття для ігрових комплексів

Гумова плитка – це підлогове покриття, вироблене на основі подрібненої гуми (гумова крихта) і поліуретанового сполучного клею. Широко використовується у якості травмобезпечних покриттів для дитячого майданчика та спортивних комплексів. До основних переваг відноситься наступне:

  • Екологічний та безпечний матеріал для дітей, який не виділяє шкідливих речовин та токсинів.
  • Має анти ковзкий ефект. Всім відомо, як діти жваво граються та швидко бігають на майданчиках, а гумове покриття – це гарантія впевненого та надійного пересування.
  • Довгий строк експлуатації. Даний матеріал відмінно переносить коливання температур, вологу та сирість, тому довгий час зберігає свої властивості протягом багатьох років. Він спеціально розрахований для сильного навантаження та високої прохідності.
  • Суттєво пом’якшує удари при падінні навіть з висоти.
  • Гумове покриття ціна дуже приваблива, це пов’язано з промисловим виробництвом, переробки автомобільних шин і поліуретану.
  • Тривалий час зберігає яскравість кольору, бо містить пігмент, стійкий до ультрафіолетового світла.
  • Матеріал не вибагливий у догляді та дуже швидко й просто монтується.
  • Має безліч варіантів кольорів та дизайну для вибору.

Які бувають види гумового покриття та поради для вибору

З усіх різновидів гумових покриттів найчастіше використовують каучукове (натуральне), каучукове (синтетичне) та з гумової крихти. Останній варіант самий дешевий, та він не дуже поступається й натуральному покриттю. Всі вони підходять для будь-якого типу поверхонь на які покриття можна з легкістю укласти. Наприклад, ґрунт, асфальт, бетон тощо.

Для того, щоб ігровий простір для дітей був надійним та травмобезпечним, товщину гумової плитки треба обирати від 3 до 5 сантиметрів.

Також гумове покриття може бути безшовним, в рулонах та у якості звичайної плитки (квадратики однотонного кольору або різнокольорові).

Настил в рулонах найчастіше використовують для закритих приміщень, як правило ширина рулону складає 1.5 метра, тому при монтажі будуть стики, це не підходить для ігор з м’ячем та дуже активного руху. Тим паче при пошкодженнях замінити уражені ділянки буде складніше ніж в інших варіантах.

При покупці безшовного покриття можна добитись ідеально рівної поверхні, але в монтажі він самий складний та потребує досвіду, уміння та необхідних знань.

Плитка у вигляді квадратів або багатокутників найпопулярніша, розмір складає від 50 до 100 сантиметрів. Головна перевага – це дуже легка та швидка заміна пошкодженої частини без порушення загального дизайну напільного покриття.

Гумове покриття для дитячого майданчика найкраще купувати у перевірених виробників, які вже довгий час на ринку, мають досвід та можуть надати гарантії на свій матеріал. Він повинен відповідати всім стандартам та вимогам МОЗ, здоров’я та безпека наших дітей це найголовніше. А щоб покриття служило довго довірте монтаж плитки професіоналам!

Недостаточно прав для комментирования. Выполните вход на сайт

Please publish modules in offcanvas position.